Bij een leerling werkt de Wi-Fi slecht, hoe kan dit?

Er zijn verschillende redenen waardoor een leerling problemen kan hebben bij het werken met de tablet. Het is belangrijk dat de tablet verbonden is met het juiste netwerk. Op verbinding te maken met het juiste netwerk druk je eenmaal op het netwerk in de lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken. Voer een wachtwoord in en vink de optie ‘Wis alle andere Wi-Fi instellingen’ aan. Druk nu op ‘Verbind’ en ga vervolgens terug naar het startscherm door op de home button onderin het scherm te drukken.

Druk vervolgens in het beginscherm op de knop ‘netwerkdiagnose’.
Wordt onder 'Wifi verbinding' aan het einde van de regel een IP-adres weergegeven? Dan heb je een goede connectie met internet. Als er geen IP-adres is ingevuld, dan heb je wel verbinding met Wifi, maar niet met internet. Neem in dat geval contact op met je ICT-beheerder voor ondersteuning.