Wat kan ik doen met leerlingen die op een ander niveau dan de klas werken?

Voor leerlingen die met één of meerdere vakken op een ander niveau dan de klas werken, kun je de betreffende vakken nog een keer toevoegen. Ga daarvoor in het Dashboard naar de startpagina en klik vervolgens op Vak activeren. Selecteer het vak en de methode en kies voor Handmatig leerlingen selecteren. Klik vervolgens op Vak activeren. In het volgende scherm kun je de leerlingen selecteren die dit vak moeten zien. Op deze manier kun je ook een combinatieklas in één dashboard klaarzetten. Je kunt de toegevoegde vakken zelf een naam geven zodat ze goed herkenbaar zijn.

Indien een leerling fysiek naar een andere groep gaat om daar mee te doen aan de lessen, kun je dit ook eenvoudig klaarzetten in het dashboard. Een leerling uit groep 6 rekent bijvoorbeeld mee met groep 5. In het dashboard van groep 5 kan de leerling aan het vak worden toegevoegd. Ga bij het blokje van het betreffende vak naar 'Wijzig' en klik op 'Wijzig leerlingen'. Onderaan de pagina kun je groep 5 open klikken en de specifieke leerling aanvinken. De leerling krijgt nu het vak van groep 5 op zijn/haar tablet en de leerkracht van groep 5 kan hem/haar volgen met de hele klas. In het dashboard van groep 6 kan de leerling uit het vak worden verwijderd op dezelfde manier. Ga naar 'Wijzig', 'Wijzig leerlingen' en vink de leerling uit.