Hoe kan ik een (nieuwe) leerkracht of leerling aanmaken?

In de activatietool kan de contactpersoon voor Snappet op jouw school extra accounts aanmaken voor leerlingen en leerkrachten.

Als er een nieuwe leerling op school komt, dan is het goed om het nieuwe leerlingenaantal aan ons door te geven. Zo kunnen we direct zien of de school evenveel licenties heeft, als het leerlingenaantal wat met Snappet werkt. Dit kan door een mailtje te sturen naar de servicedesk ([email protected]).

Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe leerling een tablet krijgt. Als je met Snappet tablets werkt dan kun je dit ook aangeven in je bericht naar de servicedesk. Als jullie met eigen devices werken dan kun je zelf voor een extra tablet of computer zorgen.

Snappet tablets
Het aanmelden van een nieuwe leerling op een Snappet tablet doe je door een tablet te pakken, te verbinden met het juiste netwerk en te updaten. Daarna kun je naar “Start Snappet” gaan. Je zult een activatiecode in moeten voeren van de groep waaraan je de nieuwe leerling wenst toe te voegen. De activatiecode kun je in het dashboard vinden via Instellingen – Tablets - Genereer activatiecode. Als de activatiecode ingevoerd is, kun je via de optie 'Of voeg een leerling toe' een nieuwe leerling toevoegen. De leerling wordt hiermee ook vanzelf zichtbaar in je dashboard.

Eigen device
Als jullie met eigen devices werken, kun je een nieuw account voor de leerling aanmaken via de activatiepagina (activation.snappet.org). De contactpersoon van jullie school heeft hier toegang toe. Het makkelijkst is om hierbij voor de Handmatige invoer te kiezen (i.p.v. de edex) omdat het maar om één leerling gaat. Nadat het account van de leerling is aangemaakt, kan de leerkracht in het dashboard de inloggegevens voor de leerling instellen.