Hoe werkt de voorleesfunctie op de tablets?

Met de voorleesfunctie krijgen de leerlingen de opgaven voorgelezen door de tablet. We raden aan om hierbij gebruik te maken van een koptelefoon.

Je kunt de voorleesfunctie voor specifieke leerlingen aanzetten in je dashboard.

1. Klik rechts boven in beeld op je klasnaam en ga naar Instellingen.
  2. Klik op het blok Voorlezen.
  3. Zet het vinkje aan bij de leerlingen waarvoor je deze functie wilt aanzetten. Je kunt vervolgens de voorleessnelheid selecteren.

De leerlingen vinden de voorleesfunctie op hun tablet onder in het scherm bij een opgave. Als zij de balk met icoontjes niet in beeld zien, kunnen zij de onderste balk omhoog schuiven zodat de icoontjes verschijnen.

Als zij op het icoontje van het poppetje met de luidspreker klikken, wordt de opgave voorgelezen.