Wat kan ik doen als het toetsenbord niet goed werkt?

Dit gebeurt soms als je op de tablet werkt terwijl de oplader is aangesloten. Koppel de oplader los. Als het toetsenbord nu wel goed reageert, probeer dan de oplader weer aan te sluiten. Soms kan het ook helpen om het scherm schoon te maken. Indien het toetsenbord ook niet goed werkt terwijl de tablet niet aan de oplader ligt en het scherm schoon gemaakt is, wissel deze tablet dan met een reservetablet. Zie hiervoor 'Hoe en wanneer zet ik een reservetablet in?', verderop op deze Help pagina.

De volgende problemen kunnen voorkomen met betrekking op het toetsenbord. Deze zijn vaak gemakkelijk op te lossen:

- Letters verschijnen in blauw boven het toetsenbord in plaats van in het invulvak.

- De blauwe letters tonen suggesties, waardoor het antwoord kan worden voorgezegd.

- De tablet begint een nieuwe invoer steeds met een hoofdletter.

Deze problemen kunnen op de volgende manier het best worden opgelost:

1. Zorg ten eerste dat de laatste versie van de app op de tablet staat door op 'check updates' te drukken
  2. Ga vervolgens naar instellingen (hiervoor is de Leerkracht-PIN vereist, deze vind je in de brief die bij het startpakket is geleverd)
  3. Ga naar Taal en Invoer
  4. Klik op het icoontje naast Android-toetsenbord en zet daar de Autocorrectie AAN en dan weer UIT
  5. Druk tenslotte op de homebutton, en het probleem zou opgelost moeten zijn.

Bluetooth

Heb je Snappet tablet met een draadloos (bluetooth) toetsenbord?
Kijk dan in de bijlage hieronder hoe je deze kunt verbinden met je Snappet tablet.