Hoe en wanneer zet ik een reservetablet in?

Een reservetablet kan ingezet worden als een tablet van een leerling niet functioneert of wanneer er een nieuwe leerling op school is gekomen. In het laatste geval zal het nieuwe leerlingaantal ook nog per mail doorgegeven moeten worden.

De procedure is als volgt:

1. Genereer een activatiecode via het leerkrachtdashboard van de groep waarvoor je een reservetablet in wilt zetten, via Instellingen > Tablet > Genereer activatiecode.
  2. Zet de reservetablet aan door de aan/uit-knop (rechtsonder) even ingedrukt te houden.
  3. De tablet dient verbinding te hebben met het juiste wifi-netwerk.
  4. Druk op de knop Snappet in het hoofdmenu.
  5. Voer de activatiecode in.
  6. Selecteer de leerling uit de lijst.

Lees hier wanneer je defecte tablets kunt omruilen.