Ik krijg een nieuwe leerling, wat moet ik doen?

Allereerst geef je het nieuwe totaal aantal leerlingen aan Snappet door, inclusief het aantal leerlingen wat al met Snappet werkt. Dit kan door een mail te sturen naar service@snappet.org. De contactpersoon voor Snappet bij jullie op school kan een account voor de leerling aanmaken via de activationtool. Lees hier hoe je een nieuwe leerling aanmaakt.

Nieuwe leerling aanmelden op Snappet tablet
Verbind de tablet met het juiste netwerk en laat de tablet even aanstaan zodat de updates gedaan kunnen worden. Je hoeft hiervoor niet op ‘check updates’ te drukken. Ga daarna naar Snappet. Voer de activatiecode in van de groep waar de nieuwe leerling in komt te zitten. De activatiecode vind je in het dashboard via Instellingen > Tablets > Genereer activatiecode.

Nieuwe leerling aanmelden op eigen device of Snappet Chromebook
Nadat het account van de leerling is aangemaakt in de activationtool, kun je als leerkracht in het dashboard inloggegevens voor de leerling instellen. Dit doe je via Instellingen > Leerlingen.