Hoe werken toetsen op Snappet?

Leerlingen maken de toetsen op Snappet op dezelfde manier als de lessen. Bij toetsen krijgen zij geen directe feedback per opgave. Alleen jij krijgt direct feedback op het gemaakte werk van de leerlingen via de volgenpagina.

Toets afsluiten
Nadat de toets door alle leerlingen is gemaakt, kun je de toets afsluiten. De leerlingen kunnen dan zien of ze de opgaven goed of fout hadden. Ze kunnen de foute opgaven verbeteren, maar dit telt niet meer mee voor het resultaat. Je hebt de optie om de toets voor bepaalde leerlingen afsluiten, als er andere leerlingen bijvoorbeeld nog niet klaar zijn en verder mogen werken. Het afsluiten van de toets doe je door op de knop Toets afsluiten in het dashboard bij Volgen te klikken. Door middel van de slotjes kun je de toets per leerling afsluiten.

Toets analyseren
Van de toetsresultaten kun je in Snappet een Excel-bestand exporteren. Hierin zie je per opgave of deze goed of fout is beantwoord. In de laatste kolommen staan het totaal aantal goede opgaven per leerling en het totaal aantal opgaven in de toets.