Hoe werken toetsen op Snappet?

Leerlingen maken de toetsen op Snappet op dezelfde manier als de lessen. Bij toetsen krijgen zij geen directe feedback per opgave.

Soms kan het voorkomen dat er binnen Snappet meer opgaven zijn dan dat er op papier waren. Dit komt doordat er op papier meerdere vragen binnen een opgave gesteld kunnen worden. Binnen Snappet wordt er maar een antwoord per opgave gevraagd waardoor het soms nodig kan zijn om een opgave op te splitsen.

Toets afsluiten
Nadat de toets door alle leerlingen is gemaakt, kun je de toets afsluiten. Dit betekent dat de leerlingen kunnen zien of ze de opgaven goed of fout hadden. Ze kunnen de foute opgaven verbeteren, maar dit telt niet meer mee voor het resultaat. Je kunt ook de toets voor bepaalde leerlingen afsluiten, als er andere leerlingen bijvoorbeeld nog niet klaar zijn en verder mogen werken. Het afsluiten van de toets doe je door op de knop Toets afsluiten in het dashboard bij Volgen te klikken. Je kunt door middel van de slotjes de toets per leerling afsluiten.

Toets analyseren
Snappet biedt een Excel-bestand dat je van een toets kunt exporteren. Hier zie je per opgave of deze goed of fout is beantwoord. In de laatste kolommen staan het totaal aantal goede opgaven per leerling en het totaal aantal opgaven in de toets.