Wat is een werkpakket en hoe zet ik het klaar?

Een werkpakket is een selectie van leerdoelen die je als leerkracht voor specifieke leerlingen kunt klaarzetten. Als leerlingen aan leerdoelen werken, werken zij altijd adaptief.

Je kunt werkpakketten snel en makkelijk beheren vanuit de werkpakketpagina. Klik op 'Werkpakketten' in de navigatie bovenin je scherm. Je komt nu op de werkpakketpagina. Je kunt de werkpakketten op twee manieren beheren: vanuit de leerlingen (poppetje) of vanuit de leerdoelen (twee bolletjes).

Je kunt handmatig leerdoelen toevoegen, als je bijvoorbeeld de toets- of blokdoelen voor de hele klas wilt klaarzetten. Klik dan op 'Voeg leerdoel toe voor de klas' en zoek het leerdoel op.

Je kunt de werkpakketten ook automatisch updaten door op de knop 'Automatische update' te klikken. De werkpakketten van alle leerlingen worden nu geüpdatet: de leerdoelen waarvoor de leerling het streefniveau behaald heeft worden verwijderd en de meest relevante leerdoelen waarvoor de leerling groeit worden toegevoegd. Je kunt tijdens het updaten altijd zelf bekijken welke wijzigingen voorgesteld worden en hier nog wijzigingen in aanbrengen.

Op andere pagina's in het dashboard kun je ook leerdoelen in het werkpakket van de leerlingen zetten door op het icoon van het werkpakket te klikken achter een leerdoel.