Hoe werkt de voorleesfunctie?

Met de voorleesfunctie worden de opgaven voorgelezen aan de leerlingen via de leerlingomgeving. We raden aan om hierbij gebruik te maken van een koptelefoon.

Je kunt de voorleesfunctie voor specifieke leerlingen aanzetten in je dashboard:

• Klik rechtsboven in beeld op je klasnaam en ga naar Instellingen.
  • Klik op het blok Voorlezen.
  • Zet het vinkje aan bij de leerlingen waarvoor je deze functie wilt aanzetten. Je kunt vervolgens de voorleessnelheid selecteren.
  • Sla de wijzigingen op.

De leerlingen vinden de voorleesfunctie in de leerlingomgeving onderin het scherm bij een opgave. Als zij de balk met icoontjes niet in beeld zien, kunnen zij de onderste balk omhoog schuiven zodat de icoontjes verschijnen. Als ze op het icoontje van het poppetje met de luidspreker klikken, wordt de opgave voorgelezen.