Hoe en wanneer zet ik een reservetablet in?

Een reservetablet kan ingezet worden als een tablet van een leerling niet functioneert of wanneer er een nieuwe leerling toegevoegd dient te worden. De procedure is als volgt:

1. Genereer een activatiecode via het leerkrachtdashboard van de groep waarvoor je een reservetablet in wilt zetten, via "Extra - Instellingen - Genereer activatiecode".
  2. Zet de reservetablet aan door de aan/uitknop (rechtsonder) even ingedrukt te houden.
  3. De tablet dient verbinding te hebben met het juiste Wi-Fi netwerk.
  4. Zorg dat de tablet geüpdatet is. Klik op de knop “check updates” in het hoofdmenu.
  5. Druk op de knop “Snappet” in het hoofdmenu.
  6. Voer de activatiecode in.
  7. Bij een nieuwe leerling, klik op “Voeg leerling toe”. Typ de voornaam en achternaam (en eventueel tussenvoegsel) van de leerling en druk op “OK”. De nieuwe leerling zal automatisch verschijnen in het dashboard van de leerkracht. Wanneer het om een al bestaande leerling gaat, kies je deze uit de lijst.

Je kunt de defecte tablets apart houden. Als het merendeel van de reservetablets op de hele school in gebruik is genomen, worden deze omgeruild. Dit betekent dat de tablets 1 op 1 worden omgeruild.

Om te voorkomen dat er leerlingen zonder tablet komen te zitten worden er nieuwe reservetablets verstuurd als er per 2 klassen nog 1 reservetablet op school aanwezig is. In het geval dat een school bijvoorbeeld 4 klassen heeft dan kan de school contact met ons opnemen als er nog 2 reservetablets inzetbaar zijn.

We verzoeken in dit soort situaties telefonisch contact op te nemen. We zullen de defecten telefonisch met je bespreken. Soms kunnen de tablets nog op afstand worden hersteld. Mochten de tablets omgeruild moeten worden, kan dat vaak de volgende werkdag al.