Ik krijg een nieuwe leerling, wat moet ik doen?

Als je een nieuwe leerling krijgt dan is het goed om het nieuwe leerlingenaantal door te geven. Dit kan door een mailtje te sturen naar de servicedesk (service@snappet.org). De contactpersoon voor Snappet bij jullie op school kan een account voor de leerling aanmaken via activation.snappet.org. Hierbij kan het best voor de handmatige activatie gekozen worden (i.p.v. de edex) omdat het maar om één leerling gaat.

Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe leerling een tablet krijgt. Als je met Snappet tablets werkt dan kun je dit ook aangeven in je bericht naar de servicedesk. Als jullie met eigen devices werken dan kun je zelf voor een extra tablet of computer zorgen.

Snappet tablets
Het aanmelden van een nieuwe leerling op een Snappet tablet doe je door een tablet te pakken, te verbinden met het juiste netwerk en te updaten. Daarna kun je naar “Snappet” gaan. Je zult een activatiecode in moeten voeren van de groep waar de nieuwe leerling in komt te zitten. De activatiecode vind je in het dashboard via instellingen > tablets > genereer activatiecode.

Eigen device
Nadat het account van de leerling is aangemaakt in de beheeromgeving, kan de leerkracht in het dashboard inloggegevens voor de leerling instellen. Dit kan gedaan worden via instellingen > leerlingen.