Ik krijg een nieuwe leerling, wat moet ik doen?

Als je een nieuwe leerling krijgt dan is het goed om het nieuwe leerlingenaantal door te geven. Dit kan door een mailtje te sturen naar de servicedesk (service@snappet.org).

Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe leerling een tablet krijgt. Als je met Snappet tablets werkt dan kun je dit ook aangeven in je bericht naar de servicedesk. Als jullie met eigen devices werken dan kun je zelf voor een extra tablet of computer zorgen.

Snappet tablets
Het aanmelden van een nieuwe leerling op een Snappet tablet doe je door een tablet te pakken, te verbinden met het juiste netwerk en te updaten. Daarna kun je naar “Snappet” gaan. Je zult een activatiecode in moeten voeren van de groep waar de nieuwe leerling in komt te zitten. De activatiecode vind je in het dashboard via instellingen – genereer activatiecode. Als de activatiecode ingevoerd is kun je via + leerling een nieuwe leerling toevoegen. De leerling wordt dan ook vanzelf zichtbaar in je dashboard.

Eigen device
Als jullie met eigen devices werken, kun je een nieuw account voor de leerling aanmaken via de activatiepagina (activation.snappet.org). De contactpersoon van jullie school heeft hier toegang toe. Het makkelijkst is om hierbij voor de Handmatige invoer te kiezen (i.p.v. de edex) omdat het maar om één leerling gaat. Nadat het account van de leerling is aangemaakt, kan de leerkracht in het dashboard inloggegevens voor de leerling instellen.