Aanpassen Snappet access point

Indien je gebruik maakt van de door Snappet geleverde access points (TP-Link), adviseren we je met klem om een aantal aanpassingen door te voeren om de werking en de veiligheid te kunnen waarborgen.

Dit kun je doen door onderstaand stappenplan te volgen:

Access point terugzetten naar fabrieksinstellingen

1. Sluit de voeding aan op de Access point.
  2. Wacht 30 seconden. Op de achterkant van de access point bevindt zich een reset knop. Houd de reset-knop m.b.v. een pen of paperclip 20 seconden ingedrukt.
  3. Sluit na 1 minuut de LAN kabel aan op 1 van de gele poorten en een pc waarmee je de access point wilt configureren.
  4. Schakel de access point uit en weer aan.
  5. Je krijgt nu een IP-adres op deze pc in dezelfde range als de Router.
  6. Voer het volgende IP-adres in de adres balk in: 192.168.0.1
  7. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord: admin/admin

Let op: Het apparaat is op dit moment een Router, sluit het dus niet aan op je schoolnetwerk voordat je onderstaande stappen hebt gedaan!

Netwerk configuratie instellen

1. Schakel in de instellingen van het apparaat de DHCP functie uit.
  2. Kies voor elk access point een unieke SSID en stel deze naar wens in op de 2,4 of de 5 gHz.
  3. Gebruik nooit beide frequenties tegelijk.
  4. Kies een wachtwoord voor het SSID, met WPA2 beveiliging.
  5. Geef het apparaat een eigen IP adres dat niet in de range van het schoolnetwerk ligt.
  6. Herstart na de wijzigingen het apparaat en verbind het met het schoolnetwerk.

Controleer hierna of je kunt verbinden met het ingestelde netwerk en of het IP adres juist wordt weergegeven.