Een leerling is verplaatst van klas, maar ziet nog vakken van de vorige/oude klas

Als een leerling vanuit een bestaande klas verplaatst wordt naar een andere klas, blijft de leerling vaak nog gekoppeld aan de vakken van de vorige/oude klas.

Via de volgende stappen kan de leerling ontkoppeld worden van de vakken uit de vorige/oude klas:

  • Ga in het dashboard naar de vorige/oude klas
  • Ga naar de pagina Lesgeven.
  • Klik linksboven op de naam van het vak.
  • Klik achter het vak op het icoontje van het tandwieltje.
  • Klik op Wijzig leerlingen.
  • Scroll naar beneden tot je de klas tegenkomt waar de leerling naartoe verplaatst is
  • Vink hier de leerling uit en klik op Selecteer deze leerlingen

Let op: lessen die gestuurd zijn voordat de leerling aan het vak gekoppeld was, moet je nog een keer versturen zodat de leerling de lessen ook ontvangt.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen